این مطلب درمورد آموزش انواع تعویض باتری قفل کارتی در مدل های مختلف قفل ها، انتخاب باتری مناسب و زمان صحیح تعویض آن می باشد.

باتری قفل کارتی

انواع جا باتری قفل کارتی

  • جا باتری قفل کارتی زیرِمکانیک

جا باتری هم انواع مختلفی دارد که یک مدل توی مکانیک قفل است و همراه با مکانیک قفل به داخل خودِ در می رود که با برداشتن رویه ی مکانیک می توان تعویض باتری را انجام داد به این صورت که ابتدا پیچ رویه ی مکانیک باز شده و بصورت فشاری جا باتری را بیرون می اوریم و باتری را تعویض می کنیم.

در بعضی از اسیب دیدگی های قفل کارتی بخش کشویی جا باتری از کار می افتد که در این صورت قفل باید بصورت کامل باز شود و مکانیک قفل کاملا بیرون اورده شود تا تعویض یا جابه جایی باتری صورت گیرد.

تعویض باتری قفل کارتی
  • جا باتری داخل دستگیره

مدل بعدی جا باتری در پشت قفل قرار گرفته که برای تعویض آن ابتدا باید پیچ ها را باز کنیم و با برداشتن قاب اقدامات لازم برای تعویض باتری را انجام دهیم.

تعویض باتری قفل کارتی adel
  • جا باتری بیرون قفل کارتی

اخرین مدل جا باتری به این صورت است که جا باتری داخل خود بدنه ی قفل تعبیه شده است و بدون باز کردن قفل کارتی ، درب محفظه قفل را باز کرده تا به باتری برسیم به این صورت که پین را فشار داده و یا پیچ های قفل را باز میکنیم تا درِ جا باتری باز شود.

امروزه جدید ترین روش تعویض باتری در جا باتری قفل های کارتی به این صورت است.

تعویض باتری قفل کارتی fox

چه باتری ای برای قفل کارتی استفاده کنیم ؟

سیستم قفل های کارتی اکثرا به صورتی است که نیاز به چهار باتری قلمی دارد و باید از نوع باتری آلکالاین باشد. از بهترین برندهای باتری می توان به انرژایزر ، کملیون ، فیلیپس و دیگر برند های جدید اشاره کرد.

توضیحاتی درباره ی باتری آلکالاین

آلکالاین نوعی باتری قلیایی است که در ان الکترولیت ( معمولا هیدروکسید پتاسیم ) دارای مقدار PH بالای 7 است . معمولا این نوع باتری ها انرژی را از واکنش بین فلز روی و دی اکسید منگنز دریافت می کنند.

باتری های قلیایی یا همان باتری آلکالاین در مقایسه با باتری های روی کربن سلولی یا کلرید روی ، چگالی انرژی بالاتر و ماندگاری طولانی تری دارند ، اما ولتاژ یکسانی دارند.

باتری قلیایی (آلکالاین) نام خود را به این دلیل گرفته است که به جای الکترولیت کلرید آمونیوم اسیدی (NH4CI) یا کلرید روی (ZNCI2) در باتری های روی کربن ، یک الکترولیت قلیایی از هیدروکسید پتاسیم (KOH) دارد.

سایر سیستم های باتری نیز از الکترولیت های قلیایی استفاده می کنند ، اما از مواد فعال متفاوتی برای الکترودها استفاده می کنند.

باتری های قلیایی ( آلکالاین ) در بسیاری از وسایل خانگی مانند پخش کننده های موسیقی و فیلم ، دوربین های دیجیتال ، اسباب بازی ها ، چراغ قوه و رادیو استفاده می شوند.

انتخاب باتری برای قفل کارتی

چرا باید باتری خوب استفاده کنیم؟

دلیل اینکه بر استفاده از باتری آلکالاین تاکید داریم این است که این نوع باتری مثل باتری های دیگر سولفاته نمی شود و عمر بیشتری نیز دارد و از نظر اقتصادی برای استفاده طولانی مدت مقرون به صرفه تر است.

سولفاته شدن باتری به جاباتری و PCB سیستم اسیب جدی می رساند و باعث از کار افتادن سیستم و تعویض باتری می شود.

بهترین زمان تعویض باتری چه زمانی است؟

قبل از اتمام کامل شارژ باتری قفل کارتی خود قفل به شما هشدار می دهد که باتری ضعیف شده، در اکثر قفل های کارتی این هشدار پس از اینکه درب را توسط کارت باز می کنید به صورت آژیر کوچیکی مانند ویدیو زیر قابل مشاهده است.